Verkocht

Porsche 911 SC in perfecte staat

Porsche 911 SC (1979) 

Achtergrond info
De 911 SC heeft maar drie eigenaren gehad. Op 25 juni 1979 is het voertuig in Duitsland geleverd aan mevr. Ursula Reimherr uit Dortmund en na 9 jaar nam een in Duitsland gelegerde militair genaamd Leo Greer de auto mee naar San Diego Californie. De auto bleef daar ruim dertig jaar in zijn bezit, waarna de huidige eigenaar het voertuig kocht. Uit navraag bij Porsche Actiengesellschaft blijkt het voertuig over originele motor en bak te beschikken.  Door de huidige eigenaar is de Porsche helemaal in zijn originele- en in nieuw staat gebracht waarbij ook de kleur (sonderfarbe 436-9-3 Sienna metallic) en het interieur (leatherette brown/pinstripe velours) is gematcht met het origineel.
 

Restauratie
Zoals beschreven is deze Porsche 911 SC in 4 jaar door de huidige eigenaar tot de originele fabrieksspecificatie gebracht. Het lakwerk is tot op het blanke staal verwijderd, motor opnieuw verpakt (oudere revisie) injectie gereviseerd, versnellingsbak gereviseerd, gehele onderstel gereviseerd, alle rubbers van de gehele auto vervangen, gehele interieur inclusief tellers en zelfs een groot deel van de draadboom vervangen. Daarbij is gebruik gemaakt van originele vervangende materialen van Porsche. Foto's van de restauratie zijn aanwezig en kunnen bij bezichtiging worden bekeken of worden op verzoek toegestuurd.

Interieur
Alle stoelen zijn opnieuw bekleed in de kleur leatherette brown met pinstripe velours. Rest van het interieur van de vloer is voorzien van bruin tapijt volgens de originele fabrieksspecificatie. De hemel is zwart en nog origineel en in een prachtige staat.

Motor en bak
Motornummer en baknummer zijn matching. Motor heeft een oudere revisie, echter is opnieuw verpakt en voorzien van veel nieuwe delen. De bak is gereviseerd bij erkend revisiebedrijf en uiteaard voorzien van nieuwe koppeling. Tevens voorzien van nieuwe warmtewisselaars, demper en uitlaatdeel (alles in RVS).

Handleiding + onderhoudsboekje
Zoals je op de foto’s kunt zien heeft deze Porsche een nut and bolt restauratie ondergaan. Er is een handleiding en gereedschapsset in de auto aanwezig. Zelfs de manuele bediening voor het schuifdak zit in het handschoenenkastje! Een dikke map met facturen, ook van vorige eigenaren, van alle aankopen en werkzaamheden is ook aanwezig. 

Een prachtige Porsche 911 SC waarbij geen kosten zijn bespaard op het exterieur als op het interieur! 

 

 

Verkoop in opdracht van klant

Andere modellen van dit type
Bouwjaar
1979
Kilometerstand
VERKOCHT
Transmissie
Handgeschakeld
Kleur
Sonderfarbe 436-9-3 Sienna metallic
Interieur
Leatherette brown met pinstripe velours
Motorinhoud
3000 cc